پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
3714
-
الف
+

الیور استون: تاریخ کشور ایران برایم جذاب است

نشست خبری اولیور استون، مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر، برگزار شد.

نشست خبری اولیور استون تهیه کننده و کارگردان برنده اسکار امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت با حضور اهالی رسانه و مطبوعات در پردیس چارسو برگزار شد.

به گزارش آی فیلم به نقل از روابط عمومی جشنواره جهانی فیلم فجر، وی در این نشست در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه ممکن است با توجه به مسایل داعش و سینمای قهرمانانه ای که شما دارید و اینکه سردار سلیمانی قهرمان مبارزه با داعش است بخواهید فیلمی درباره داعش بسازید،  جهانی که ما در آن زندگی می کنیم بسیار سیاسی است و مساله داعش قصه ای است که هنوز زنده و در جریان است. سردار سلیمانی نیز به عنوان رهبر نظامی همچنان در قید حیات است بنابراین باید دید که در آینده قرار است چه اتفاقی رخ دهد زیرا آینده آبستن خیلی از وقایع و اتفاقات است.

وی تاکید کرد: اما مساله داعش قصه بسیار خوبی برای جهان به شمار می رود و خیلی مهم است که همه دنیا درباره آن بدانند البته نیروهای زیادی نیز سد راه چنین پروژه هایی قرار می گیرند. سناریوهای زیاد و ضد و نقیضی نیز درباره داعش وجود دارد به عنوان مثال آمریکا اسرائیل و عربستان شاید روایتی را که شما دارید، قبول نکنند و با این موضوع مقابله کنند اما این را نمی توانم بگویم که شما در ایران نمی توانید چنین فیلمی را بسازید.

استون در پاسخ به  پرسش درباره حضورش در ایران عنوان کرد: چیزی را که با یقین می‌توانم بگویم این است که در اولین سفرم شما گرم ترین میزبان بودید و خنده شما همیشه برای من بود. این خنده گرم شما با من به هر زبانی صحبت می کند.

استون اعلام کرد: من در طول سالیان فعالیتم ۱۰ تا ۲۰ فیلم ایرانی دیده ام ولی هزاران فیلم دیگر نیز از نقاط دیگر جهان هم دیده ام پس لطفا از من نام فیلم هایی که از سینمایتان دیده و خوشم آمده نپرسید. من در این چند روز در جشنواره فیلم هایی دیدم و همیشه سینمای ایران را تحسین کردم. در این سفر هم چندین فیلم دیدم و هنوز می بینم چون خودم را به روز می کنم نه فقط با سینمای ایران بلکه خود را با سینما به روز می کنم.

وی درباره دلیل آمدنش به ایران در این مقطع گفت: ایران به خاطر تاریخ ۲۵۰۰ ساله اش فرهنگ بزرگی دارد که در جهان مهم است. داریوش و کوروش و امپراطوری فارسی را همه می شناسند. من در همه این سال ها دوست داشتم به ایران بیایم ولی مشغله هایم اجازه نمی داد. پسرم شان به ایران آمد و مرا تشویق کرد که به ایران بیایم اکنون هم با همسرم که اهل کره جنوبی است به ایران آمدم.

کارگردان «اسنودن» متذکر شد: سال قبل من در جشنواره فیلم بوسان داور بودم و کلی فیلم آسیایی خوب دیدم. فیلم «سد معبر» از محسن قرایی و یک فیلم کره ای را که به عنوان برنده مشترک در نظر گرفتیم، دیدم فیلمی که نقش اصلی اش را حامد بهداد بازی می کرد. صادقانه باید گفت این فیلم به طرز شگفت آوری مشکلات شهر تهران را نشان می داد که البته در نیویورک هم این مشکلات وجود دارد. ما بازی کاراکترهای مختلفی را دیدیم و نقش اصلی آن بهداد را تحسین کردیم.

وی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره ساخت فیلمی درباره شخصیت های سیاسی یا غیرسیاسی ایران اظهار کرد: من خود را یک ژورنالیست نمی دانم بلکه خودم را دراماتیست می دانم و زمانی که از درام خسته می شوم سراغ مستند می روم چون روح مرا تازه می کند. من با رهبران سیاسی مثل چاوز، پوتین، نتانیاهو و یاسر عرفات کار کرده ام و این مستندها باعث می شود دوباره به دنیای واقعی بازگردم و زندگی را به طور ملموس حس کنم.

این سینماگر ادامه داد: درحال حاضر برنامه ای درباره ساخت فیلم برای یک شخصیت سیاسی ندارم زمانی هم یک خبر جعلی منتشر شد که قرار است فیلمی درباره محمود احمدی نژاد بسازم و نامه درخواستی برای این منظور داشته ام اما من آنقدرها هم جاه طلب نیستم ولی شاید روزی این فرصت دست دهد که فیلمی درباره یک سیاستمدار ایرانی بسازم.

وی درباره جعفر پناهی فیلمساز ایرانی و ممنوع الخروجی او برای حضور در جشنواره کن عنوان کرد: من فکر می کنم فیلمساز مهم است که بتواند فیلمش را بسازد. من درباره جزییات سیاسی فعالیت های پناهی اطلاعات کافی ندارم اما شخصا طرفدار آزادی بیان هنری تا حد ممکن هستم. اما اگر من مسئول این کار باشم اجازه می دهم که به کن برود ولی باید فکری کرد که دیگران هم آزرده خاطر نشوند.

استون در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقل قولی که نسبت به فیلم های ایرانی و هندی کرده و اینکه این فیلم ها کسل کننده هستند، بیان کرد: من در این زمینه خیلی کلی صحبت کردم و روند فیلم های فستیوالی را توضیح دادم و اینکه بیشتر این فیلم ها خسته کننده هستند که البته در میان آنها فیلم جداب هم وجود دارد ولی من در جمع دانشجویان حرف می زدم و گفتم فیلم هایشان را جذاب کنند و تا می توانتد فیلم را پر کشمکش نگه دارند. حتما بیلی وایلدر را می شناسسید او به من گفت چرا چند ساعت درباره نیکسون فیلم می سازی درحالی که من نیکسون را دوست داشتم.

کارگردان «جوخه» درباره ساخت فیلم ضدایرانی «اسکندر» گفت: نسخه ای از «اسکندر» که همه جا تبلیغش می کنم ۱۰ سال بعد در سال ۲۰۱۴ بیرون آمد و خوب هم عمل کرد اما نسخه اولیه که ۲۰۰۴ با برادران وارنر ساخته شد که آنها از من خواستند صحنه های خشونت و جنسی کم و حذف شود.

وی متذکر شد: آنچه که سوتفاهم ایجاد کرد این است کا در این جنگ و رویارویی امپراطوری پارس با سپاه اسکندر که از طرف ایران داریوش است او دچار یک حمله عصبی می شود و میدان نبرد را ترک می کند و این باعث می شود که ارتش ایران شکست بخورد اما وقتی اسکندر پیروز می شود ردای خود را درمی آورد و به داریوش ادای احترام می کند. به هرحال آزادی عقیده وجود دارد و اسکندر روی چنین نکته ای تاکید می کند و حتی افرادش از او می خواهند که دست به غارت بزند اما او می گوید ما آدم های معمولی نیستیم. این را هم بگویم وقتی که این فیلم بیرون آمد زمان بدی بود و مصادف شد با زمانی که جرج بوش تصمیم گرفت به عراق حمله کند.

وی درباره کاراکتر آریوبرزن توضیح داد: این کاراکتر در فیلم وجود نداشت اما شخصیتی به عنوان مشاور اعظم وجود داشت که خبره و زیرک بود. من بر این نکته تاکید کنم که در فیلم کسی را که به امپراطوری ایران حمله کرد پیدا کردند و او را کشتند.

غ.ن/ ا.ا

نظر شما
ارسال نظر